- Boeken, Informatie

Nooit meer slachten

Stel je voor: een wereld waarin vlees van dieren uit een fabriek komt. Gekweekt vlees. Te koop voor een concurrerende prijs, goedkoper zelfs. Volgens de auteur van dit boek, Paul Shapiro, komt dat er binnen afzienbare termijn aan. Schoon-vlees, blij-vlees, nep-vlees, kweek-vlees, laboratorium-vlees, hoe je het ook wilt noemen. Niet van echt te onderscheiden vlees, zonder:

  • Het dierenleed dat nu dagelijks plaatsvindt. Diervriendelijk slachten bestaat niet. Per dag in Nederland alleen al worden 1.700.000 dieren dood gemaakt om op te eten, 20 dieren IEDERE SECONDE ! Vooral kippen. Laat dat getal eens indalen…we hebben allemaal de beelden gezien, of weggekeken.
  • De enorme milieubelasting, ter land, ter zee en in de lucht, die de veeteelt met zich meebrengt
  • De ontbossing doordat we geen mais en soja meer hoeven te planten als voer voor de dieren. Veel van die grond, 25% van het bewoonbare aardoppervlak, kunnen we teruggeven aan de natuur. De bio-diversiteit wordt hersteld
  • Geen antibioticagebruik op dieren, de dreigende antibiotica resistentie wordt gestopt
  • Geen vervuiling van vlees met bacterien of giftige stoffen
  • Geen fraude en schandalen
  • En ik vergeet vast nog wel wat aspecten

Ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat de toekomst die in dit boek wordt voorgeschoteld snel werkelijkheid wordt.

Wedje doen? Goede fles wijn erop dat deze verandering binnen nu (11-februari 2020) en 5 jaar wordt ingezet. 🙂